Кметът Живко Тодоров набеляза с ръководството на Старозагорската опера неотложни ремонти в сградата

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_3995IMG_4024Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров посети днес Старозагорската опера, придружен от инж.Янчо Калоянов – заместник-кмет и Милена Желева – председател на Постоянната комисия по култура в Общински съвет – Стара Загора. В присъствието на домакините – директора Огнян Драганов, главния диригент Ивайло Кринчев, зам.-директора Славчо Николов и художествения ръководител на балета Силвия Томова, Живко Тодоров се срещна с артистите от балетната трупа на Операта. В балетната зала кметът бе посрещнат от младите артисти от 13 страни от цял свят и лично се запозна с всеки от тях. Живко Тодоров ги поздрави за големите успехи на балетната трупа и за красотата, която създават.

Примабалерината Анелия Димитрова от името на своите колеги изрази своята благодарност за условията в оперния театър, които Община Стара Загора осигурява на младата многонационална трупа. Припомняме, че по повод Празника на града Стара Загора – 5 октомври 2017 г., бе открита напълно обновената балетна репетиционна зала, ремонтът на която бе осъществен от Община Стара Загора.

„При нас непрекъснато пристигат нови артисти, които искат да бъдат приети с конкурс. Имаме предложения за работа с трупата от водещи хореографи и театри. И това е, защото постигнахме успехи, за които се говори в балетните среди в цял свят“ – каза художественият ръководител на балета на Операта Силвия Томова. Само в първия ден на месец юли към трупата на балета се присъединиха още двама балетни артисти от Италия и общият брой на състава е вече 52 души.

При обиколката из сградата на Операта бяха набелязани най-важните технически проблеми, разрешението на които не търпи отлагане. Необходим е ремонт на пода на балетната зала и ремонт на покрива на Операта, компроментиран наскоро от стихийните дъждове.

Обсъдени бяха възможностите за ремонт на няколко помещения в приземния етаж, които да бъдат превърнати в гардеробни и други за нови съблекални за разрасналата се балетна трупа. Специално бе акцентирано на закупуването на балетен под за сцената, което е сериозна, но много необходима инвестиция.

По всички коментирани проблеми звеното за инвеститорски контрол в Общината ще извърши проверка и ще предложи план за ремонт.

В разговорите днес Милена Желева информира, че в Общинския съвет е гласувана сумата за ремонт на повредената въртяща се сцена на Операта, който ще бъде извършен от немската фирма, изградила модерното съоръжение.

IMG_4009IMG_3983

IMG_3990 (1)
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн