От цяла България посетиха нулевоенергийната къща в Богомилово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Непосредствено преди поредното увеличение на цените на тока, се състоя ден на отворените врати на първата нулевоенергийна къща NEODOM.

На 29.06.2019,в с.Богомилово, общ.Стара Загора, на всеки кръгъл час беше провеждана обиколка по помещения и екипът, участвал в изграждането, отговаряше на въпросите на всеки посетител. Надошлите от цяла България – Варна, Русе, Свищов, Плевен, Търговище, Велико Търново, Стара Загора, Нова Загора, Ямбол, Казанлък, Хасково, Кърджали, Бургас, Пловдив, Смолян и София – имаха възможността отблизо да се запознаят със строителството на бъдещето, при  което разходите за експлоатация са почти нулеви.

Сертификатът за най-висок клас А на строителство декларира, че двуетажната еднофамилна къща, с РЗП 163m2, ще потребява едва 30W/m2 енергия общо за цялата година. Възможно е благодарение на

двойните изолации от специални материали PERIPOR и NEOPOR 25см в подове, стени, тавани и покрив, които влизат в идеална сглобка помежду си, без никакви термомостове.

Това, че извършваме строителство с 3 класа над стандартното, не означава в никакъв случай, че то е много по-скъпо. Точно обратното, излиза

2 пъти по-изгодно, когато се съблюдават спестените в годините разходи, изтъкна управителят на NEODOM Димитър Гайдаров. Затова и интересът е толкова голям и в момента се обработват запитвания от цялата страна.

За нулевоенергийната къща в Богомилово създателите й предлагат с 20 000 EUR по-ниска промоционална цена до края на месец юли, напомни още той.
5463454636
54635
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн