Старозагорци разменяха книги под Аязмото

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Любители на писаното слово се събраха днес в пространството над фонтан “Жабките”, за да участват в Десетия юбилеен BookCrossing на “Национална бизнес поща” и приятели, който се организира в партньорство с Община Стара Загора.

„Добър ден на всички пишещи. Благодаря ви, че се включихте и подкрепяте пишещите и четящите хора на Стара Загора от всички поколения. Тази инициатива е изключително значима в днешното време и затова Община Стара Загора я подкрепя” – каза Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

В инициативата се включиха още омбудсманът Надежда Чакърова и зам.-областният управител Петя Чакърова.

Старозагорци от всички възрасти и гости на града имаха възможност да разменят книги и идеи. Старозагорските автори Таньо Клисуров, Петър Драгиев, Донка Йотова и Петър Бакърджиев раздаваха автографи на свои произведения и разговаряха в неформална среда със свои настоящи и бъдещи читатели. Всички дарители на книги получиха печат за участие в събитието и свидетелство за дарение.

Десетият BookCrossing е в подкрепа на активностите, свързани с кампанията “Да сприятелим книжките с децата” и с проекта “Ваканция, ура”.

„Книгата е единственото нещо, което докосва ума и сърцето. Да провокираме любовта към нея е наша основна мисия. Книгите от акцията за размяна, които не достигнат до своите читатели днес, ще бъдат дарени на читалищните библиотеки в селата от община Стара Загора”, обяви омбудсманът Надежда Чакърова.

Водещи на празника бяха Бетина Радева, млад омбудсман на Стара Загора и заместникът й Калоян Максимов.
IMG_3658IMG_3709
IMG_3629IMG_3683
IMG_3689
#

nov

социално споделяне


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн