Позиция на ИБ на НД „Русофили” – Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Rusofili NDВъв връзка с постъпило питане от госпожа Румяна Друмева чрез Общинския съвет – Казанлък до кмета на Община Казанлък по повод на гражданска инициатива, част от която е НД „Русофили”, държим да уточним:

1. Ремонтът на пространството около паметника на Георги Кирков е изцяло финансиран от Община Казанлък. Инициатори на подписката, която беше внесена в администрацията, освен НД „Русофили“ са и ред граждански сдружения и родолюбиви организации като ОС на БСП с председател Станимир Стефанов, БАС, СОСЗР и други, като само за месец бяха събрани над 1500 подписа.

2. Руски език се изучава повече от 5 години в част от детските градини в Община Казанлък, като дейността е спонсорирана и организирана от НД „Русофили”. Ние сме благодарни, че от тази година Община Казанлък се включва като спомоществовател на изучаването на руски език.

3. Инициативите на НД „Русофили” в Казанлък са широко познати на местната общественост в града, която храни симпатии към Русия. Това са изложби, концерти, конкурси, шествие „Безсмъртен полк“, събори и инициативи на културен обмен. Тъй като, вие г-жо Друмева, явно не сте били част от тях и не сте присъствали, можете да се обърнете към годишните отчети на движението, където винаги е отделено специално място за дейностите на казанлъшката организация.

Накрая искаме да припомним на г-жа Друмева, че според последните социологически проучвания 80% от българите заявяват симпатии към Русия. Сред членовете и симпатизантите на левия спектър от партии процентът достига дори до 98%. Въздържаме се от допускането, че г-жа Румяна Друмева е сред оставащите 2%, но вероятно не познава нагласите сред голяма част от членския състав на партията, която представлява. Това нас не ни учудва, след като 28 организации от партията, която иска да представлява, отказаха да участват в конференцията за избора й, но това е неин вътрешнопартиен проблем.

Въпреки това, ако г-жа Румяна Друмева иска да разсее съмненията за русофобската позиция, която заема, и да отговори на очакванията на членския състав, който ѝ е останал в партията, сме готови да я приемем като редови член сред нас, за да ѝ дадем възможност да се докаже, като популяризира идеите ни.

28.6.2019 г.
Изрълнително бюро
на Национално движение
„Русофили“ – гр. Казанлък
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн