Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 24-27 юни 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 24 до 27 юни са отчетени над 300 сигнала. Съобщено е за над 20 неправилно паркирани автомобила в града. Включен в процедура по принудително/доброволно премахване е автомобил без регистрационни табели. Граждани са подали оплакване от струпване на множество автомобили и мотори на паркинга на голям търговски център в източната част на града. Сигнализирано е за гонки с превозните средства и силна музика. За рисково шофиране и струпване на шумни компании има сигнал и от живеещи до кръговото на стадион „Берое“. Силна музика от МПС е смущавала спокойствието и в района на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Оплакване е постъпило и от шум от ремонт на автомобил в кв. „Самара“. Протокол след сигнал е съставен на банково учреждение, имащо абонамент за паркиране в „Зелена зона“ за два автомобила, но ползващо трето място.

Постъпило е искане за въвеждане на толеранс при санкционирането за неправилно паркиране в източната част на града, където се въвежда в момента поетапно еднопосочно движение на МПС. Община Стара Загора отпуска гратисен период при новата организация на изток от бул. „Св. Патриарх Евтимий“.

Актове за установяване на административно нарушение и констативен протокол са съставени на строители на обект срещу блок №6 на ул. „Иван Мирчев“ заради унищожени дървесни видове с бетоновоз, както и счупване на тротоарни плочки.

Административна санкция е наложена и поради допускане на крави в частна плодна градина в село Самуилово.

За безпризорни кучета е сигнализирано в района на кв. „АПК“, както и в района на местността „Събореният мост“ зад старозагорската пивоварна. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Проверка е извършена по сигнал за хранене на улични котки от тераса и поставяне на купички пред блок №7 на ул. „Хан Аспарух“.

Граждани са съобщили притеснения от инцидент заради множество велосипедисти, несъобразяващи се със струпването на малки деца и възрастни хора на площада пред Общинската администрация, както и в парк „Артилерийски“.

По сигнали на граждани са санкционирани нарушители на забраната за бране/метене/събиране на липов цвят в Стара Загора. Получено е съобщение за счупено странично стъкло на автобусна спирка в кв. „АПК“.

След подадена информация на безплатния Горещ телефон са ремонтирани лампи от уличното осветление и паркомати. Обезопасени са шахти и компрометирани рекламни съоръжения. Премахнати са клони, надвиснали над пътното платно, като работата по почистването след бурите в града продължава.

Увеличават се значително оплакванията от шумни компании на беседки и в жилища, както и от музика от заведения.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#


бутон за споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн