Издателство “Просвета” опровергава неверно твърдение на народен представител

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Prosveta logoВъв връзка с изявление на народния представител Милен Михов, че „в учебник на „Просвета” по предмета „Човек и общество“ почетният председател на ДПС Ахмед Доган е определен като учен със съществен принос”, екипът на издателство „Просвета“ заявява, че това твърдение не отговаря на истината.

В действащия досега учебник по човекът и обществото за 4. клас името на г-н Доган отсъства. Това име не е споменато и в новия учебник по предмета за 4. клас, който ще влезе в училище от 15 септември 2019 г.
В учебник, разпространяван до 2014 г., г-н Доган е споменат, но като политик, какъвто – едва ли някой би оспорил – той е.

Следователно в нито един вариант, а още по-малко в действащите варианти на учебник по човекът и обществото на Издателска група „Просвета” Ахмед Доган не е определян нито като „учен“, нито като „учен със съществен принос“.

Не отговаря на истината и твърдението, че „името на г-н Доган стои редом с имената на Радой Ралин, Георги Марков и Валери Петров”.

“Така както ние в „Просвета“ се отнасяме сериозно, отговорно и професионално към нашата работа да създаваме учебници и учебни помагала с най-високо качество, така очакваме и българските народни представители да бъдат компетентни, да проверяват фактите и да не разпространяват неистини и манипулации” – заявяват в писмо до медиите от Издателска група „Просвета“.

#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн