Националният кръг на ученическото състезание по гражданска защита ще се проведе в Стара Загора на 26 и 27 юни

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Grazhdanska zashtita ucheniciНа 26 и 27 юни (втория ден – от 09.00 ч. в парк „Пети октомври”) в Стара Загора ще се проведе националният етап на 17-то ученическо състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” – 2019.

Представителни отбори от всички области ще премерят сили, като демонстрират знания, умения, съобразителност и бързина за действия при земетресение, наводнение, пожари, химическа авария и оказване на първа долекарска помощ. Инициативата е част от Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2018/2019 година.

Организатор на проявата са ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и Националният дворец на децата, в партньорство с Община Стара Загора и Българския червен кръст – Стара Загора.

Целите на състезанието са да се провери нивото на придобитите от учениците знания и навици за действие при природни бедствия, пожари и промишлени аварии през основния курс на обучение в училище, да възпитава състезателите в чувство на другарска взаимопомощ и работа в екип при възникване на кризисни ситуации, да популяризира обучението за действие при извънредни ситуации.

В рамките на първия състезателен ден 112 ученици от цялата страна ще решават тестови задачи, свързани с различни бедствия и извънредни ситуации. Официалното откриване и полевата надпревара ще се проведат на 27 юни в центъра на града от 9.00 часа, а награждаването на победителите  ще се състои в 15.00 часа.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн