Музеят на религиите става снимачна площадка на филм

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Dzhamia Stara Zagora 2В понеделник, 23 юни, в 13:00 часа започват снимките на филма “Поглед от ръба” в Стара Загора. Това е танцов филм, който се заснема на 12 различни културно-исторически и природни места в България – Пловдив, Проходна пещера, крепост Овеч, Слънчев бряг, Музеят на религиите в Стара Загора и други. Филмът е колаборация между български и американски екип: режисьор-хореографите Коста Каракашян и Стефани Ханджийска и четирима български танцьори (Васил Зелямов, Гергана Илиева, Цвета Дойчева, Петър Грудов), и двама американски артисти – операторът и монтажист Кевин Чиу и композитора Джулиън Лайтнър.

Кога човешкото тяло е в хармония с тези места и кога изолацията или преекспонирането на една среда могат да предизвикат разруха? В търсене на отговорите на тези въпроси филмът изследва пространствения диалог между човека и заобикалящата го среда чрез съвременен танц и цели да вдъхнови публиката да обича пространствата, които обитава. Реализира се с подкрепата на Национален фонд “Култура”, Дерида Денс Център и е част от програмата на “Пловдив 2019 – Европейска столица на културата”. След заснемането филмът ще бъде представен в София и Пловдив, както и изпратен в международни фестивали.
#


социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн