Младежи от Сдружение “Свят без граници” на гости в Операта

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Деца и младежи от Сдружение „Свят без граници“ – ученици от 1 Основно училище, от НУМСИ“Христина Морфова“, студенти от Тракийския университет, бяха на първа опознавателна среща днес в Държавна опера-Стара Загора. Те са част от групата от общо над 40 младежи на Сдружението, която ще участва в спектакъла на операта „Трубадур“ от Дж.Верди на Стадион „Берое“ на 7 юли. Заедно с младите хора бяха и председателят на Сдружение „Свят без граници“ Ганчо Илиев и преподавателите в 1 Основно училище Евелина Стойчева и Пенка Дачева.

Групата бе разведена из Операта лично от директора Огнян Драганов. Младите хора се запознаха с Денис Иванов,автор на костюмите в „Трубадур“. В залата и на сцената те търсиха Фантома на Операта, изпълняваха различни режисьорски задачи, „преминаха“ накратко през цялата огромна информация, какви артисти работят в Операта, от какви инструменти се състои оркестъра и т.н.

Младите хора с огромен интерес наблюдаваха клас на балетната трупа. Те присъстваха на репетиция на Хора на Операта с диригент Младен Станев. Специално за тях хорът изпълни част от изключително популярния „Хор на циганите“ от операта „Трубадур“. Те ще участват с актьорски задачи именно в сцената с този хор на Стадион „Берое“. В Мизансценна зала път специално за тях примата Даниела Дякова изпълни част от една от най-известните арии на Азучена в „Трубадур“ и им пожела успех.

В края на обиколката в Операта младите бъдещи артисти уточниха кога ще са първите им репетиции и пробни с костюми.

„Запомнете, хората, които идват в Операта, не са случайни. Те са различни от другите, винаги са по-успешни. Четете книги, обичайте Изкуството, бъдет част от общности, които носят напредък за обществото“ – бе посланието на директора на Операта Огнян Драганов към младите хора, които ще участват в грандиозния спектакъл „Трубадур“ на Стадион „Берое“ на 7 юли.

IMG_5385IMG_5389
IMG_5381IMG_5379
IMG_5374
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн