“Трубадур” от Верди ще е поредната “Опера на стадиона” в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
57292На 7 юли от 21.00 часа на стадион „Берое“ Държавна опера – Стара Загора ще представи грандиозен спектакъл на операта „Трубадур“ от Джузепе Верди. Продукцията се подготвя специално за четвъртото издание на „Опера на стадиона“.

„Трубадур” е сред най-обичаните и очаквани винаги с интерес оперни заглавия на гениалния италиански композитор Джузепе Верди. Неслучайно „Трубадур” е второто оперно заглавие, което е поставено на сцената на Старозагорската опера след нейното създаване през 1925 година.

На 19 юни от 11 часа в Зала 2 на Община Стара Загора пресконференция ще даде творческият състав на операта: Огнян Драганов – режисьор, Денис Иванов – костюмограф, Елена Баръмова и Даниела Дякова – солисти и др.

От началото си инициативата “Опера на стадиона” се реализира с изключителното съдействие на Община Стара Загора. В пресконференцията ще учасъства и заместник-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова.
#


nov

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн