Област Стара Загора с три награди от Националната конференция за дуално образование

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Конференция ДОМИНО 1В София, хотел Балкан, се проведе ВТОРА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ “ДУАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ – ПЪТ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ”, организирана от проект ДОМИНО и Министерството на образованието и науката. В конференцията участваха Н.Пр. Мюриел Берсе-Коен – Посланик на Швейцария в България, Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, Лиляна Иванова – зам.-министър на икономиката, екипът на проект ДОМИНО, директори на професионални гимназии с представители фирми – техни партньори и представители на други международни, национални и регионални участници в проекта. Регион Стара Загора участваше във форума с най-голямата група – Иванка Сотирова – зам.-кмет на Община Стара Загора, Татяна Димитрова – директор на РУО, Олег Стоилов – председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, директорите на четирите професионални гимназии, техни бизнес партньори и завършили ученици от ДОМИНО.

Първан Симеонов от социологическа агенция “Галъп Интернешънъл” представи резултатите от мащабно социологическо проучване на тема “Основни тенденции и нагласи на работодателите към дуалното обучение”. Петя Евтимова, ръководител на проект ДОМИНО, представи резултатите от четиригодишната работа на проекта и на практическото ръководство за дуално обучение.

Олег Стоилов взе участие в Панел 1 – “Партньорството е пътят на успеха: Българският и швейцарският опит”, заедно с Васил Радойновски, ръководител на секретариата на Българо-швейцарска търговска камара и други участници в ДОМИНО. В този панел беше представена кратката версия на филма за дуалното обучение в Старозагорски регион, изработен от екип на ТПП – Стара Загора. В следващите панели бяха представени гледните точки на управляващите и бизнеса, на ученици, завършили първите паралелки в ДОМИНО и на швейцарските партньори на проекта.

На стилна церемония бяха раздадени награди на отличени участници в ДОМИНО. Регион Стара Загора получи три от наградите. ТПП – Стара Загора – за най-активна регионална търговска камара в осъществяване на връзката между бизнеса и училищата за въвеждане на дуалното обучение; професионална гимназия “Иван Хаджиенов”, Казанлък – за първата професионална гимназия, включила се в проект ДОМИНО, и “Арсенал” АД, Казанлък – за фирма, назначила най-много ученици след завършване на дуално обучение.

Повече информация за конференцията с пълен видеозапис можете да видите тук.

Кратка версия на филма за дуалното обучение в Старозагорски регион можете да видите тук.
Награди ДОМИНО 1Награди ДОМИНО 2
Награди ДОМИНО 3Награди ДОМИНО 4
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн