Музикално приключение в градината на Старозагорска митрополия днес и в понеделник (17 юни)

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Старозагорска митрополия и Държавна опера – Стара Загора канят децата на Стара Загора на 12 и 17 юни на МУЗИКАЛНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ в градината на Старозагорска митрополия

„ДО РЕ МИ в пелени“ за най малките, „Пеперудена магия“ – от деца за деца и Мечето “МУЗИЧКО в света на Музиката”

ВХОД СВОБОДЕН!

10,00 ч. – „ДО РЕ МИ в пелени“ /0-3 г./

Спектакълът отвежда най-малките зрители на вълнуващо пътешествие на крилете на музиката. С класически произведения от цял свят мъниците от 0 до 3 годинки ще преплуват хубавия син Дунав, ще танцуват неаполитанска тарантела и виенски валс, ще подремнат с руски приспивни мелодии, ще играят и ще се забавляват. Участват Нели Нечева, Теодор Петков, Нина Димитрова, Никола Марулев, Трио „Реверанс“.

11,30 ч. – „Пеперудена магия“ /3-7 г./

„Пеперудена магия“ е образователен авторски спектакъл на Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“ при Държавна опера – Стара Загора. Този път изпълнители са най-малките участници в студията – деца на възраст от 4 до 7-години. Приказката ще пренесе зрителите в света на буболечките, разказва за приятелството и за една….необикновена магия. Музиката е на Маргарита Шоселова, аранжимент Николай Цолов, либрето Мая Дългъчева, постановка и хореография Радост Младенова-Арабаджиева, сценография и костюми Теодора Джамбазова, разказвач и консултант актьорско майсторство Деница Янакиева, актриса в Куклен театър-Стара Загора.

12,30 ч. –”МУЗИЧКО в света на Музиката” /3-7 г./

Музичко е пухкаво бяло мече, което обича да слуша музика и я търси навсякъде – в парка при птичките, на улицата при колите и клаксоните, в детската градина. Музичко е забавен, любопитен и очарователен, и е в очакване да се срещне със своите нови приятели! „Музичко в света на Музиката“ е анимиран музикален проект. Създаден е по идея на Красимира Георгиева. Участват Нели Нечева, Теодор Петков, инструментално трио “Реверанс”, деца от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн