Слушат гласа на младите хора в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
dc6834d0-87e8-11e9-a4d2-c3b601c91941-rimg-w514-h350-gmirРаботна среща „Младежта говори: Национална стратегия 2030“ ще се проведе в Стара Загора на 13 юни от 15 часа в общинската зала „П. Р. Славейков“.

Тя се организира от Министерството на младежта и спорта и е свързана с изготвянето на нова Национална стратегия за младежта 2020-2030 г.

През 2018 г. бе приета Европейска стратегия за младежта 2019-2027, за създаването на която България има значителен принос. В рамките на Стратегията са включени и първите Европейски младежки цели, приети по време на Европейската младежта конференция 2018 в град София в рамките на Българското председателство на съвета на ЕС.

Един от основните приоритети в работата на Министерство на младежа и спорта, като основен орган на държавната власт за развитие, прилагане и координация на политиките за младите хора на България, е бъдещата Национална стратегия за младежта 2020 -2030 г., по която се работи в партньорство с неправителствения сектор и всички заинтересовани страни.

Затова Министерството на младежта и спорта започва поредица от срещи „Младежта говори: Национална стратегия 2030“. Целта е да се определят новите приоритети и цели, които са свързани с младите хора, и които да бъдат включени в Стратегията, чиято основна мисия е подобряването на качеството на живот на младите хора.

Новата стратегия ще вземе под внимание всички добри практики на европейско ниво за създаването на ефективна, фокусирана и целенасочена стратегическа рамка, която да поставя ясни и реалистични задачи. Тя ще определя точни и измерими годишни цели, ще набелязва основните и подходящите планове за действие за тяхното постигане, вследствие на което се предвиждат и нормативни промени в Закона за младежта.

На срещата младежите ще имат възможност да дискутират по групи предизвикателствата, с които се сблъскват в съответната област и да представят възможни решения за справяне с тях .
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн