Областният управител Гергана Микова се срещна с регионалния мениждър на ЕВН България Робърт Дик

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_2615 (Large)Областният управител Гергана Микова се срещна днес с регионалния мениджър на EVN България Робърт Дик. На срещата присъстваха също Калина Трифонова, заместник-председател на УС на дружеството и Костадин Величков, изпълнителен член на ръководството на “Електроразпределение Юг“.

Г-н Дик обясни, че през 2019 г. в област Стара Загора за развитие и реконструкция на мрежата и повишаване на сигурността на захранване ще бъдат инвестирани 9.1 млн.лв. В процес на изграждане са 5.5 км нови електропроводи за средно напрежение, 19 км – за ниско напрежение и 26 нови трафопоста.

За 14 години електроразпределителното дружество е инвестирало над 1.7 млрд.лв. в инфраструктура и услуги. Изградени и обновени са 20 965 км мрежа.

„УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ продължава да е най-големият длъжник на EVN България, обаче болницата спазва стриктно спогодбата за разсрочено плащане, а това е добър знак за нас“, каза още г-н Дик. Дълговете на болницата са в размер на 1.638 млн.лв. Специализираната болница в Радунци и болницата в Гълъбово са другите големи длъжници на дружеството. Електрозахранването на здравното заведение в Радунци е спряно, проведена е среща с ликвидатора и от EVN очакват публичната продажба на болницата.

В края на срещата г-жа Микова благодари на Робърт Дик и екипите на дружеството за адекватната и бърза реакция по отстраняването на авариите след бурята в района на 31 май. „Заради ураганния вятър имаше места, които останаха без ток, но хората ви работиха денонощно и навсякъде в рамките на 24 часа електрозахранването беше възстановено. Благодаря за професионализма и отговорното отношение“, каза областният управител.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн