Три дни „Джаз за деца“ в парка до Общината

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Първото от поредицата матинета”Джаз за деца” в парк „Пети октомври“ вчера прогони (надяваме се, трайно) облаците, тревожността и опасенията за още дъжд над Стара Загора.

Събитието е част от предфестивалната програма на Осмия международен фестивал „Джаз форум Стара Загора“, който се организира от Община Стара Загора и фондация „Джазтет“, с подкрепата на „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Детски концерти на открито ще има и днес (вторник), и в сряда от 11 часа на същото място, а при неподходящо време те ще се състоят във фоайето на Радио Стара Загора.

Малкият пианист Ясен, подкрепян от баща си на барабаните, изпълни с увереност и самочувствие рагтайм. Мариан Божидаров, възпитаник на НУМСИ „Христина Морфова“, с професионализъм партнира на кларинет на колегите си от „Лайв Зара Джазтет“. Към тях за първи път тази година се присъедини Мартин Хафизи, възпитаник на Ротердамската консерватория.

Истинска наслада и възторжени аплодисменти предизвика дуетът на солиста на Военен биг бенд Стара Загора Цветомир Цанков с млада дама на видима възраст около 10 години, която прекъсна разходката си в парка, за да се включи в детското веселие. Двамата изпълниха любимата на малки и големи песен „Чело коте книжки“.

На 6 юни, четвъртък, от 11 часа в РБ „Захарий Княжески“ гостуващите артисти Пиер Маркюс и Батист Ербан (Франция) ще изнесат майсторски клас на тема: Джаз импровизации и комбо състави.

Официалното откриване на фестивала е на 6 юни от 19.30 часа на голямата сцена сред античния комплекс „Августа Траяна“. В първата фестивална вечер ще се представят Пиер Маркюс трио със специалното участие на Батист Ербан и Balk@n Fusion Band.

Изчерпателна информация за концертите и участниците можете да намерите на сайта на фестивала http://jazzforumsz.com/jazzforum

Снимки: Емил Енчев

матине 3 (1)матине 1

матине 3 (2)матине 4
#

nov

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн