Вътрешният министър Младен Маринов идва за оглед на ударената от мълния къща в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
edfedfВ обедните часове днес министърът на вътрешните работи Младен Маринов е в Казанлък, където ще посети къщата, поразена от мълния тази нощ.

Министърът ще се запознае със спасителните дейности и ще разговаря със собствениците на дома.

Община Казанлък ще подпомогне възстановяването на дома на Красимира и Михаил Михайлови, който пострада от гръмотевичните бури. Две мълнии паднаха върху къщата на семество Михайлови малко след 2 часа в неделя срещу понеделник. Те предизвикаха пожар, който напълно унищожи покрива на сградата. Заради обилните дъждове домът им е и наводнен, унищожена е част от покъщнината.

Веднага след призива на семейството реагираха строителни хипермаркети и фирми от града. Община Казанлък ще поеме всички разходи по цялостното възстановяване на къщата и още днес със заповед на кмета Галина Стоянова настани семейството в Общинско жилище.

“Ще се постараем да ги обгрижим така, че да са на добро място, да са спокойни, да имат възможност да идват, да виждат, че работят строителите и в най–скоро време се надявам да имат покрив” – каза Галина Стоянова. Тя разпореди екипи на Общината да разчистят безопасно къщата, за да могат да започнат строителните дейности.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн