Създадена е организация при повишаване на нивото на реката през с. Средногорово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
10 (3)Наводнените гаражи и избени помещения на три къщи в централната част на село Средногорово са отводнени от РС ПБЗН – Казанлък. Съвместно с местната управа е създадена организация за реакция при повторно повишаване на нивото на река Гюрля. Отчетеното количеството валежи от местната станция е 70 л/кв.м.

За да се осигури нормален водоотток, коритото на реката се следи и се извършва редовно почистване на устоите на мостовете. През 2017 г. е извършено основно почистване на речното корито от дървета, храстова растителност и е извършена корекция на коритото с тежка механизация по цялото протежение на селището. Превантивните мероприятия са спомогнали да не се стигне до значителни щети и поражения в сегашната ситуация. Такова прииждане на река Гюрля, по спомени на възрастните местни жители, не е имало от 1951 г. досега.

В село Горно Черковище няма наводнени къщи, само няколко двора. И там е създадена организация за справяне с щетите от РС ПБЗН – Казанлък, съвместно с местната управа.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн