Коронясаха новата Царица Роза 2019 в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
30С красив спектакъл на централния площад „Севтополис“ снощи в Казанлък се проведе ритуалът по коронясване на царица Роза 2019 Вероника Кънева. На сцената тя бе придружена от двете й подгласнички Стела Владева и Кристияна Митева.

Короната на Вероника Кънева предаде Царица Роза 2018 Михаела Хаджиева: „Аз носих короната с отговорност и с достойнство представях славата на Казанлък пред целия свят. За мен е чест да предам символа на властта на Долината на розите и да благословя новата й владетелка“ – каза Царица Роза 2018 на своята наследница.

116 години ни делят от първия Празник на розата. Като наследници на създателите на този празник ние имаме историческата привилегия да го предадем на поколенията – приветства присъстващите Вероника Кънева. – Аз съм избраната да бъда посланик на града и да разнасям славата му по света. Искам да пожелая на всички съграждани и гости на нашия прекрасен град много здраве, останете с аромата на розата винаги и носете спомена за нашия град в сърцата си!“ – каза в поздрава си Царица Роза 2019.

„Сега видях Долината истински, от край до край: ореховите градини, белите пътища, Тунджа и всичкото това поле, окъпано от светлина, насред които е градът – бял, пречистен, празничен, изкъпан от дъжда и дъхав на трендафили“ – приветства присъстващите на празника кметът на Казанлък Галина Стоянова, като цитира почетния гражданин на Казанлък Петър Константинов с описание от 1985 година. “Днес Долината на розите и нашият Казанлък са още по-красиви и богати на трендафили, на талантливи хора, на много природа и красота в очакване на своите 116-ти Празници на розата“ – каза Галина Стоянова. Тя връчи Ключа на града на 51–та Царица Роза с пожеланието да обича и съхранява Долината, да я прославя в България и по света.

На церемонията по коронясването присъстваха Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, който от вчера вече е Почетен гражданин на родния си Казанлък, кметът на Бургас Димитър Николов, председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов, общинското ръководство и общински съветници, почетни граждани на Казанлък през годините, вписаните вчера в Почетната книга Мария Стоянова и Веселин Шивачев, делегации от побратимени на Казанлък чуждестранни градове.

В дъждовната вечер казанлъчани се насладиха на красив спектакъл с Танцова формация „Елика“ и струнен квартет „Интро“, завършили с богато фойерверк шоу.
42
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн