„Приказни тролейбуси“ в събота в Стара Загора за Деня на детето

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Два тролейбуса по линия №2 ще пътуват утре облепени със специални послания на деца към възрастните. Инициативата е на Детска градина №10 „Светлина“ с подкрепата на Община Стара Загора.

Възпитаници на втора група в детското заведение са избрали различни поуки от приказки и са решили навръх 1 юни – Международния ден на детето, да призоват хората към творене на добро.

По стъклата на тролейбусите са налепени красиви листове с различни текстове, които провокират възрастните да се замислят върху поведението си. „Изводът е много лесен и ще го отгатнеш сам – с нещо свое е полезен всеки-малък и голям!“, „Щом няма разбирателство и обща цел, делата без напредък са, човече!“, „Не бива заради бедите да се отказваш от мечтите. Напред с победи и със грешки, върви животът ни човешки!“ – това са само част от посланията, които малчуганите отправят към големи и още по-големи старозагорци.

Родителите също с охота се включиха в инициативата и помагаха при лепенето на текстовете и изображенията на приказни герои и цветя по тролейбусите.

Това е втората акция на детската градина за „национално помъдряване“. В първата – „Горски джуджета“, се включиха всичките 186 деца от 3 до 7 години. Те се разделиха на шест лъча и поставиха дървени табелки с призиви да се опази чист парк „Митрополит Методий Кусев“.

В празничният ден децата от „Светлина“ отново ще бъдат част и от кампанията на Медицински център “Ин витро Стефанов” за повече български деца, която се провежда на Аязмото.

IMG_0666IMG_0580

IMG_0643 (1)IMG_0540

IMG_0620IMG_0630
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн