Първото в България изложение на парфюми и продукти от етерични масла откриват в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
За първи път в България Община Казанлък организира Изложение на парфюми и продукти от етерични масла. В единствения у нас Музей на розата от 31 май до 3 юни производители и търговци ще представят свои продукти на розова основа. Идеята за парфюмерийна борса е продиктувана от мащабността на Фестивала на розата в Казанлък през последните години и огромния интерес към дестилацията на розово масло и неговото приложение в парфюмерията и козметиката, както и към производството на розови продукти. Партньори на Общината за събитието са Българската национална асоциация – етерични масла, парфюмерия и козметика, Университета по хранителни технологии – Пловдив, и Института по розата и етеричномаслените култури – Казанлък. Началото на Изложението е на 31 май 2019 г. в 10.00 часа.

В кулминационните дни на Фестивал на розата 2019 – 1-ви и 2-ри юни, събота и неделя, посетителите на парфюмерийния форум ще бъдат провокирани да изготвят със съдействието на специалисти свой индивидуален парфюм по време на работилницата „Направи си аромат“.

4344
10 (2)
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн