Празник за деца и кучета на 1 юни в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
aggЗа трета поредна година на 1 юни, събота, от 17.00 часа пъстър празник ще събере любители на кучета и техните компаньони на поляната до кучешката градина „Куйбишевска“ в Стара Загора. Събитието предвижда забавни демонстрации с кучета, игри с децата и много награди, песни и танци, изпълнени от талантливите малки старозагорчета от ДЮТС „Броеничка” и Вокална група „Звездопад”. Организатори са Кучешко училище „Кучилище” с подкрепата на Община Стара Загора.

За първи път в програмата ще има конкурс „Моят прекрасен домашен любимец” в две категории – екстериор и послушание (изпълнение на всякакви команди и номера). Специално в празника ще се включат с демонстрация полицейските кучета, а за всички деца и гости ще има информационна зона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на домашните любимци.

Организаторите канят децата да участват в конкурса и да покажат колко добри и послушни са техните любимци, затова няма ограничения за породата и големината. За победителите ще има много награди. Записването стартира от 16:30 часа на място.

Тази година в програмата ще се включат две кучета от приюта за животни в Стара Загора, които търсят дом, и ще покажат, че бездомните кучета също могат да бъдат чудесни домашни любимци, еднакво достойни като породистите, и заслужават да бъдат осиновени.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн