Журналистът Антон Хекимян се среща с млади хора в Стара Загора на 31 май

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
plakatНа 31 май 2019 г. от 18 часа в залата на Международния младежки център ще се проведе третата среща от проекта „Красивите лица на Стара Загора“ – с Антон Хекимян, водещ журналист в Би Ти Ви.
Община Стара Загора, Долап.бг и Международен младежки център Стара Загора организират срещите-разговори с видни земляци. Проявите са посветени на 140-годишнината от възстановяването на Стара Загора.

Целта е младите хора в неформална обстановка да се срещнат и разговарят с изтъкнати специалисти от различен социален и професионален спектър, достигнали високо ниво на реализация и в същото време, останали верни и предани на родния град и на общността, за която допринасят максимално според възможностите си.

Срещите ще се провеждат веднъж месечно. Първата на 28 март бе с Първан Симеонов – изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“. Втората среща в навечерието на Великден през месец април бе с Негово Високопревъзходителство Старозагорски Митрополит Киприан.

Антон Хекимян е български журналист, репортер и водещ на предаването „Тази сутрин“ по bTV. Започва професионалния си път още в първи курс като стажант в bTV, а от 2004 е репортер в сутрешния блок на телевизията. През септември 2013 става водещ на съботно-неделния сутрешен блок по bTV „Тази събота и неделя“. На 2 юни 2014 започва да води най-рейтинговото сутрешно предаване „Тази сутрин“ по bTV.

Роден е на 22 май 1984 г. в Стара Загора. Майка му е българка, а баща му – арменец. Хекимян завършва езиковата гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора с немски и английски. След завършване на средното си образование започва да следва журналистика. Започва работа в bTV още докато учи в Софийския университет. През 2016 г. получава награда за журналистика: „за обективно отразяване на позициите на Българската търговско-промишлена палата и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита“. На церемонията по връчването Хекимян казва, че макар само неговото име да е върху грамотата, тя е признание за работата на целия му екип. По-късно същата година той получава и отличието на Академията за мода “БГ модна икона 2016″.

Срещите продължават и в следващите месеци:

* юни 2019 г. ( 27) – проф. Минко Балкански, Почетен гражданин на Стара Загора, дарител в национален и регионален мащаб, създател на Международен научно-образователен център за ученици и студенти в старозагорското село Оряховица.
* септември 2019 г. (3) Световната оперна прима Веселина Кацарова, Почетен гражданин на Стара Загора
* октомври 2019 г. (31) Любомир Любенов, математик, основател и ръководител на Международната олимпиада за ученици „Математика без граници“, координатор за България на всички олимпиади в Азия.
* ноември 2019 г. (28) доц.д-р Алексей Стоев – директор на Центъра за слънчево-космически изследвания, дългогодишен директор на НАОП „Юрий Гагарин“, председател на Националния съвет на БТС, пещерняк и изследовател.
* декември 2019 г.(19) д-р Райчо Гънчев – създател на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“, автор на исторически романи, на сценарии за филми и сам участник в тях.

Срещите са широко достъпни за всички желаещи граждани.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн