ГЕРБ с почти 8% преднина пред БСП в община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Evroizbori 365Сумирането на гласовете, подадени за двете водещи партии – ГЕРБ и БСП, в изборните секции на Община Стара Загора показва, че управляващата партия печели почти 8% повече одобрение от прекия си конкурент.

Сборът на цифрите от публикуваните до момента 144 протокола на СИК в Община Стара Загора сочи разпределение на силите между двете партии в пропорция 53,9:46,1% в полза на ГЕРБ.

Тези близо 8% електорална преднина за ГЕРБ ще послужат най-вече като предварителен ориентир за сметки относно борбата за бъдещия Общински съвет на Стара Загора наесен. Дотогава остават все още пет дълги месеца – три лятно-отпускарски и два активни, които ще бъдат използвани за обмисляне и прилагане на следващите предизборни стратегии от партиите, които ще заемат нисък старт за Местните избори. Дано ръководствата им да са си направили полезни изводи от току-що преподадения на БСП урок, че с национален нихилизъм и чернене на конкурента успехът се изпарява по-бързо и от майски дъжд върху нова магистрала.

Що се отнася до главната интрига – кметския вот в Стара Загора, който ще ни занимава след лятото по-силно и от турски сериал по БиТиВи, всякакви предварителни цифри са трудно приложими поради силната персонализация на избора.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн