Старозагорски деца показват знания за пътна безопасност

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Възпитаниците на старозагорската детска градина №25 „Ален мак“ показаха наученото в обучението по пътна безопасност в открит урок.

Проверката трябваше да установи дали децата са готови за самостоятелно придвижване по пътя, от дома до училище. Дали могат да играят безопасно, сами през летните месеци на открито и дали е усвоена информацията дадена им през учебната година в зависимост от възрастовата група.

Под зоркия поглед на полицаи от Второ районно управление „Полиция“ децата се представиха достойно и показаха отлични знания за пътната безопасност.

„Съвременната пътна среда е враждебна за децата. Те не осъзнават опасностите, които крие улицата и движението по нея. Ето защо чрез обучението по Безопасност на движението по пътищата (БДП), ние се опитваме да развием защитните механизми на най-малките участници в него, сподели Меглена Бакърджиева, директор на детското заведение.

„Децата са активни участници в уличното движение като пешеходци, велосипедисти и пътници в различни превозни средства. Обучението по БДП е социално обучение, базирано на натрупване на личен опит чрез подражание, упражнение и тренировки, като даваме изключителен превес на практическите форми. Реализирането на образователната програма се базира на богата нагледно-практическа основа. Децата с истинско удоволствие се включват в тези ситуации и демонстрират своите знания и умения“, допълни директорката.

Открит урокОткрит урок 1

Открит урок 2Открит урок 3
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн