Старозагорка стана „Млад библиотекар на годината 2018“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
mlad_bibl_2018-1За 14-та поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) организира застъпническата кампания “Национална библиотечна седмица” с поредица от разнообразни събития в цялата страна.

Инициативата се провежда в партньорство с Фондация „Глобални библиотеки – България” и с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

На официалното откриване, състояло се на 13 май 2019 г. в Софийската градска художествена галерия, бяха връчени Годишните библиотечни награди на ББИА за 2018.

Димка Михайлова от Регионална библиотека „Захарий Княжески” Стара Загора бе номинирана и спечели наградата в категория „Млад библиотекар на годината 2018“.

В магистърската си теза на тема „Регионална библиотека „Захарий Княжески” и тийн пространството на град Стара Загора“ с научен ръководител гл. ас. д-р Анета Дончева от СУ „Св. Климент Охридски“ Дима развива идеята за необходимостта от зона за подрастващи в Стара Загора, описва в какво специализирано пространство за тийнейджъри би искала да работи и защо, и разработва модел на такова пространство в Регионалната библиотека.

С финансовата подкрепа на компания „КонтурГлобал Марица -изток 3“ тийнзоната в библиотеката е вече реалност. Изцяло реновираната и обзаведена подходящо зала се превърна в сигурно убежище за младите хора на Стара Загора. А човекът, който посреща тийнейджърите в „тяхното място”, е Димка Михайлова.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн