Нов следствен арест откри министърът на правосъдието в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_4870 (2)Министърът на правосъдието Данаил Кирилов откри днес в Стара Загора нов следствен арест. Помещението отговаря на всички международни изисквания и стандарти.

„Имаме нещо ново, съградено с усилията на държавния бюджет, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и администрацията на Старозагорския затвор. Това е сериозна стъпка напред и продължаване на политиката следствените арести да се местят в затворите. Това е шестият подобен случай“, каза министър Кирилов.

На церемонията присъстваха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутати от Старозагорски регион, областният управител Гергана Микова и заместникът й Димитър Драчев, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” гл. комисар Васил Миладинов, началници на затвори от страната, представители на законодателната, съдебната, изпълнителната и местната власт.

Старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха тържествен водосвет.

Новият арест е изграден върху 600 кв м площ. Капацитетът му е 63 задържани лица. Постигнати са всички изисквания за площ от минимум 4 кв.м на задържан, гарантиран достъп до дневна светлина, връзка със социалната инфраструктура на затвора. Има специално създадено място за извеждане на задържаните извън помещенията. Изграден е за година и половина.

„Пожелавам в ареста да има по-малко хора, да има дефицит“ – пошегува се министърът. „Имаме обаче завишена криминогенна обстановка, дефицит на справедливост. Надявам се правосъдието и правоохранителните органи да работят добре, за да са спокойни за правата и защитата си всички граждани“, допълни Кирилов. Той връчи на директора на затвора Иван Карушков плакет с благодарност от Министерството на правосъдието и с убеждението, че работейки заедно, ще постигат още по-добри резултати.

„Екипът на Старозагорския затвор е работещ, добре структуриран и постига много успехи“, категоричен бе Карушков. Той разказа, че при изграждането на ареста много са помогнали хората от затвора и са спестили средства на бюджета.
IMG_4877 (1)IMG_4876 (1)
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн