Задържаха под стража 19-годишен за грабеж на 76-годишна жена

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.М., на 19 г. привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 9.05.2019 г., в гр.Стара Загора, отнел чужди движими вещи – найлонова торбичка, съдържаща портмоне с парична сума от 20 лева, връзка с ключове и мобилен телефон от владението на другиго – 76-годишна жена, като употребил за това сила – престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 9.05.2019 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият Б.М. се разхождал и срещнал пострадалата свидетелка в района на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Тя била закупила лекарства и се насочила към дома си, който се намирал в централната градска част. Свидетелката носела в найлонова торбичка портмоне с пари, ключове и мобилен телефон. Обвиняемия видял 76-годишната жена, настигнал я и със сила отнел найлоновата торбичка и намиращите се в нея вещи, след което избягал в посока към кв. „Лозенец“. При проведени в неотложност процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели обвиняемият бил установен и задържан.

Обвиняемият Б.М. е криминално проявен и осъждан. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Б.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн