Пътят за Токио минава през Стара Загора. Под липите се провежда българската квалификация за участие в азиатското математическото състезание

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Щастливите ни нашите медалисти от финала през 2018 г. в Хонг Конг

Щастливите български медалисти от финала през 2018 г. в Хонг Конг

На 12 май 2019 г. в Стара Загора ще се състои квалификация за участие в Хонконгската олимпиада по математика – HKMO.

Тя ще се проведе в 11 възрастови групи – от детската градина до 12 клас. Работен език е български език за участниците от 0 до 5 клас включително, английски език за участниците от 6 до 12 клас.

За да се класират на финала през септември в Хонконг, участниците трябва да решат максимален брой от предложените 25 задачи за 90 минути. На финала задачите ще са вече 30, а времето за работа 120 минути.

Участниците в квалификацията ще получат медали и сертификати.

Сред тях ще са златните медалисти от много международни състезания – Давид Цаков от СМГ, 6-годишният Лъчезар Томов – златен медалист от Тайланд 2019 и много други български звезди. В това число и 10 представители на Стара Загора, начело със златния медалист от финала през 2018 г. в Хонконг – седмокласника Любен Карбанов.

Финалът в Хонконг е от 30 август до 2 септември 2019 г.

За участие се класират носителите на медал от квалификациите.

Златните медалисти от Хонконг се класират за големия финал на 29 декември 2019 г в столицата на Япония – Токио.

За големия финал вече имаме класиран старозагорец – Теодор Танков, който стана вицешампион и носител на златен медал на олимпиадата, проведена в началото на април на остров Пукет в Тайланд.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн