300-метрово хоро извиха по повод Деня на Европа в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
87486“Днес пулсът на Европа бие в български ритми. Европа работи за Стара Загора и благодарение на членството в ЕС градът ни с всеки изминал ден става все по-добро място за живеене. Когато сме заедно и хванати за ръце – точно като на българско хоро – можем повече. Така трябва да сме и в Европейския съюз.” С тези думи Николай Диков, кандидат за представител на ГЕРБ в Европейския парламент, се обърна към стотиците граждани в родната му Стара Загора.

Диков, заедно с водача на листата на ГЕРБ и досегашен еврокомисар Мария Габриел, и Йоана Йончева-Фильова, кандидат за евродепутат, бяха част от 300-метрово хоро, което се игра на паркинга на парк „Артилерийски“. Инициативата се случва за втори път в града благодарение на МГЕРБ.

„9 май е празник, на който всички трябва да си дадем сметка колко важно е обединението, защото то е в основата на всеки успех. Единствено заедно можем да преодолеем предизвикателствата.” Това заяви водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори на 26 май Мария Габриел и подчерта, че чрез 300-метровото хоро България изпраща силно послание към Европа – „Заедно сме и искаме да живеем в Европа, която съхранява българските традиции“.

Поздрав към всички, които очакваха с трепет най-новият парк в Стара Загора да бъде огласен с български ритъм, отправи и Радостин Танев, народен представител и областен координатор на местната младежка структура на партията.

Едночасово бе красивото българско хоро, което обедини малки и големи, професионалисти и новаци в народните танци. В него се включиха също народният представител Борис Кърчев, членове на МГЕРБ от областта, както и от Варна, Пловдив, Перник и Хасково. На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, десетки общински съветници, заместник-областният управител Петя Чакърова, представители на различни местни институции, над десет фолклорни ансамбли и състави от цялата област, стотици граждани.

DSC_2222DSC_2171

DSC_2121
#tcsnov

социално споделяне


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн