Много спорт тази събота в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
__Obshtinata 2019 250Тази събота, 11 май, в Стара Загора ще се проведат три големи спортни събития. В 9.30 часа градът ще бъде част от Еврокоридор №8, по който тича ултрамаратонецът Красимир Георгиев. Пред спортна зала „Иван Вазов“ ще е своеобразният старт за Георгиев. Всеки желаещ е добре дошъл да пробяга с него първите старозагорски 100 метра по пътя му до Адриатическо море. Маршрутът на мотиватора Краси е с начална точка Черно море, а спортната кауза обединява хиляди хора от България, Северна Македония и Албания.

Коридор №8 е транспортен коридор, който свързва Адриатическо с Черно море, преминавайки през София, Тирана и Скопие. Завършеността на неговата желозопътна и пътна инфраструктура ще гарантира икономическия ръст, развитието на бизнеса, туризма, спорта, както и просперитета на гражданите в България, Албания, Северна Македония, както и в региона на Югоизточна Европа.

Към масовия крос ще се присъединят и участниците в друго спортно събитие, което ще се случи под липите – VIII Детски игри „Старозагорски олимпийски надежди“. Началото му е от 10.00 часа в зала „Иван Вазов“. Звездни гости ще са змс Александър Томов, Председател на Организационния комитет на игрите от самото им начало, змс. Йорданка Благоева и други известни спортисти. Игрите се организират с подкрепата на Обществения дарителски фонд, Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Фондация „Америка за България“, с подкрепата на множество фирми, приятели и членове на Граждански клуб ЛИПА.

От 11.00 часа на спортните игрища зад Централна поща ще бъде даден старт на традиционните Работнически игри. В надпреварата ще влязат отбори на Община Стара Загора, ОДМВР, „ВиК – Стара Загора“, „Марица-изток“ и АЕЦ „Козлодуй“. Състезания ще има по футбол и дърпане на въже. По същото време в парк „Артилерийски“ ще се проведат срещи по тенис на корт и петанк. Участниците ще премерят умения и точно око и на дартс.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн