Четирима от евролистата на ГЕРБ – със силни послания в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Активисти на управляващата партия се срещнаха с Ева Майдел, Лиляна Павлова, Йоана Фильова и Николай Диков от листата на ГЕРБ с №12 в изборите за депутати в Европарламента
*
P1400492P1400494Областно събрание на ГЕРБ събра тази вечер в Стара Загора близо 400 души в конферентната зала на хотел “Мериан палас”. Старозагорци, представители на регионите и коалиционни партньори дойдоха на среща-разговор и представяне на четирима кандидат-депутати за Европарламента от листата на ГЕРБ – Ева Майдел, Лиляна Павлова, старозагореца Николай Диков и Йоана Йончева-Фильова от Казанлък.

“С двама местни кандидат-депутати в листата ние си поставяме за цел да бъдем на 26 май една от първите по резултат области в страната – каза в началото на срещата областният координатор Пламен Йорданов. – И имаме пълното основание да постигнем този успех. Защото можем да говорим честно и открито пред обществото, пред хората в градовете, в които живеем, за всичко свършено досега. Нашите опоненти знаят, че не могат да привлекат хора, които да им повярват. Затова те се опитват да свалят доверие от нас. Всички виждате как. Ние трябва да се противопоставим на това. И на всяка една лъжа от тяхна страна да сочим онова, което сме направили – видимите резултати, конкретно свършената работа. Това е най-голямата наша сила.”

“Много хубаво е да бъдеш гражданин на Стара Загора, защото тук и в цялата област Европа може да се види, да се “пипне” и усети. Регионът има много силно присъствие в листата на ГЕРБ и ще бъде чудесно да докажем, че там, където Европа е най-напреднала, хората дават своя глас за европейското ни развитие – сподели поставената под номер 4 в листата Ева Майдел – досегашен евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, която през мандата си работи успешно за падането на таксите за роуминг в страните от ЕС и на таксите за банкови преводи. – Нека да говорим за това, каква Европа си представяме и какво ще отстояваме за българските граждани в Европарламента. Защото Европа е безалтенативна, от Европа сме видели само хубави неща. Няма по-подготвен екип от този на ГЕРБ, който да може да защити по най-добрия начин интереса на българските граждани и на българския бизнес в следващите 5 много решаващи години за Европа. Нека разговаряме и за това, да продължи настигането на Европа, което през последните 10 години се случва в България. Средната работна заплата например през последните 10 години се е увеличила 3 пъти. Но ако гражданите не го усещат това, значи имаме още работа. Трябва да направим така, че не само номиналът да расте, но и усещането за това, че достигаме останалите европейски страни, наистина да се почувства от българските граждани. Ще работим още повече и за младите хора, за образованието, така че те да остават в своите региони, подобрени със средствата от Европейския съюз. Отборът на ГЕРБ е, който залага на опита, но знае, че пътят напред няма да е лек и не дава напразни обещания. Ние искаме Европа да достигне до всички български граждани, до всички кътчета. И в същото време да направим така, че да няма разлика между център и периферия, между Запад и Изток” – каза Ева Майдел.

“Правим и грешки, но работим здраво. Само който не работи, не греши” – призна Лиляна Павлова, № 7 в листата на ГЕРБ, бивш министър на българското председателството на Съвета на ЕС. Тя припомни едно свое изпълнено обещание за региона – приключилия ремонт на пътя Стара Загора-Раднево, и също посочи като приоритетна цел повишаването на стандарта на живот и по-добри доходи у нас, за да могат младите, учейки навсякъде в Европа, да се завръщат след това отново в родните си места. “България беше столица на Европа за 6 месеца миналата 2018 г. и показахме, че от тук също могат да се вземат важни решения за целия Европейски съюз – каза Лиляна Павлова. – 12 години вече, откакто е член на ЕС, България има само полза от своето еврочленство, като през този период е получила еврофинансиране в размер на 40 милиарда лева. Целта ни сега е да отстоим още повече евросредства за България в периода слез 2020 година, които да достигнат до всяко населено място, както и да продължи подкрепата на Европа за българския бизнес, тъй като индустриалното производство у нас заема вече съществен дял от 28% от БВП. И тъй като енергетиката е сърцето на България, ще отстояваме в Европейския съюз, че всяка страна има своя специфика, а нашата – това са лигнитните въглища и комплекса “Марица-изток”. Целта ни е да имаме и след 2030 година инвестиции в сектора, за да остане устойчив.

Казанлъчанката Йоана Фильова, майка на три деца, под № 15 в листата, разказа, че преди 10 години тя се е прибрала със семейството си в България, след като са живели в САЩ. “Това беше най-доброто ни решение – призна тя. – Тук родих второто и третото си дете, на което със съпруга ми нямаше да се решим, ако бяхме останали там, тъй като условията са по-тежки. Но при всяко връщане забелязвах положителните промени. Сега имам 30 мои лични каузи за отстояване. Сред първите от тях е България да стане още по-добро място за туризъм. Както и да се преборим с демографската криза. В Казанлък имаме 32 семейства с по 3 деца, а един наш общински съветник вече има и четвърто дете.” Като успех на семейството й Йоана Фильова посочи това, че по европейски проект са успели да направят фабрика за рециклиране.

Председателят на Съвета на директорите на “Мини Марица-изток” ЕООД и ръководител на групата съветници от ГЕРБ в Общинския съвет на Стара Загора Николай Диков (№ 13 в листата) е от хората, които реално вършат работа – увери Пламен Йорданов. “Като автомобилен състезател съм спечелил редица шампионски титли и винаги съм се борил докрай за всяка цел, която съм си поставял – сподели на свой ред кандидатът за евродепутат от ГЕРБ. – В предизборната кампания влизам с огромен хъс, защото е лесно, когато отстояваш каузи, в които вярваш. Интересува ме как утрешният ден да бъде по-добър, как да сме решили в него повече проблеми и как да живеем в един по-европейски град, в една по-европейска община и област. Сред целите ми е да работя за защитата на “Марица-изток” с активен дебат у нас и в Европа за това, колко е важен комплексът за българската държава, за икономиката на региона и за всички работещи в него. Аз съм еврооптимист. Защото виждам как през последните години Стара Загора се преобразява благодарение на европейските проекти, на това, което реализираме с много труд на общинската администрация, на екипа на кмета Живко Тодоров. Защото европейските проекти не са даденост. Те са необходимост и адекватност, те са нещото, което развива нашите градове и икономика. Почти всички училища и детски градини в Стара Загора вече са реновирани и преобразени с европейски средства. Булеварди, улици, над 20 километра нова водопреносна мрежа, паркове… Екипът ни направи един кратък отчет, от който се вижда, че срещу 1 лев общински средства сме получили 40 лева европейски средства и още 6 лева от държавния бюджет. Не е ли това правилната теза, която трябва да защитаваме, не трябва ли да работим за европейското развитие на нашите градове? Аз знам, че Стара Загора се развива в правилна посока и че с хората от нашата листа ще продължим да работим за развитието на цялата страна. Като еврооптимисти ние излизаме с факти, с видими резултати, с позитивизъм” – заяви категоричната си позиция Николай Диков.

Срещата обобщи участвалия в срещата зам.-председател на Народното събрание, старозагорецът Емил Христов: “Ние с вас трябва да изпратим тези наши представители в Брюксел. Но трябва не само лично да гласуваме. Хубавите неща в България, в Стара Загора, ги правим ние с вас. Прави ги ГЕРБ. Така че утре, когато дойде денят на изборите, ние отиваме да гласуваме гордо след свършеното. Ако някъде сме сбъркали – да, ние се поправяме. Нека да изпратим нашите посланици в Брюксел! Нека да направим необходимото, те да са там” – каза Емил Христов.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн