Старозагорка е финалист в първите Български бизнес награди във Великобритания

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Мариела Благовестова

Мариела Благовестова

Бивша възпитаничка на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, Стара Загора, е финалист в две категории на първите Български бизнес награди във Великобритания.

Мариела Благовестова завършва ГПЧЕ „Ромен Ролан“ през 2011 година в паралелка със засилено изучаване на английски и немски език. Още същата година заминава за Лондон, където продължава образованието си в британски университет със специалност Events Management & Fashion Marketing (Организация на събития и Моден маркетинг). Споделя, че пътят не е бил лек, тъй като освен за курсовите работи и презентациите е трябвало да се грижи и за семейството си и новородената си дъщеря, но е горда и щастлива от постигнатите резултати.

„Ходих на лекции и упражнения с бебе в кенгуру и всички ме гледаха странно, но ме поздравяваха за куража и решителността. Дъщеря ми беше много спокойно бебе и спеше през цялото време докато бях в университета. Огромна помощ бяха приятелите и съпруга ми, които поемаха грижите за нея по време на изпити и презентации.“

По време на обучението си Мариела работи почасово като промоутър и модел. И от двете начинания се учи на основни принципи на традиционния маркетинг, изграждането на бранд имидж и стратегии за бизнес развитие. Месец след завършването си започва първата си офис работа в английска фирма за малки забавни подаръци и канцеларски материали. Дори не успява да отиде на церемонията по дипломирането си, но казва, че не съжалява изобщо. Длъжността й е временна и няма общо с маркетинг, но я учи на организираност, ефективност и работа с хора в динамична корпоративна среда.

Следващата й работа е нещото, което я подтиква да създаде бизнеса си.

„Позицията ми не беше нищо особено. През повечето време нямаше какво да правя, а бях свикнала на много по-забързана работна среда и това ми липсваше. Започнах да проучвам как мога да приложа наученото в университета в нещо, което да поддържа заетостта ми и да ми докарва допълнителен доход. Така открих фрилансърството. Регистрирах се на австралийска платформа за фрилансъри и започнах да предлагам услуги, свързани с писане на промоционални и маркетинг текстове за бизнеси от различни точки на света. За 9 месеца успях да завърша над 50 проекта и да работя с хора от 6 континента. Тогава осъзнах, че е време да превърна това мое странично занимание в бизнес, който да развивам самостоятелно.“

Мариела създава собствен уебсайт и бизнес профили в социалните мрежи, където намира нови клиенти. Междувременно ражда и второто си дете. След известно време включва в екипа си бранд специалист, който работи по проектите, свързани с лого дизайн и дизайн на рекламни материали, организатор на събития и уеб дизайнер. Мариела разширява познанията си по дигитален маркетинг като посещава множество курсове по работа със социалните мрежи, оптимизация за търсачките, видео маркетинг и контент маркетинг. Това става основния фокус на “Мариела Благо Консултанси” (Mariella Blago Consultancy).

Благодарение на активността си в социалните мрежи, през 2018 старозагорката става посланик на първите Български бизнес награди във Великобритания. Конкурсът се организира от две успешни бизнес дами на Острова – Деси Колева и Ирена Сиракова. Идеята на инициативата е да подкрепи и популяризира българския бизнес извън граница, както и да обори грешно създаденото впечатление, че българите в Англия отиват там, само за да се облагодетелстват от държавата и да живеят на помощи. Всъщност нашите сънародници имат много идеи и работят над тях. Развиват малки и големи бизнеси успешно, чрез което подпомагат и Британската, и българската икономика.

“Дълбоко вярвам в стойността на тази инициатива и за това приех да бъда посланик почти мигновено. Мисля, че всеки бизнес, без значение колко малък или голям, едва прохождащ или утвърден в своята ниша, има нужда от допълнителна подкрепа, повече видимост в медийното пространство и нови контакти. Точно това може да осигури участието в един такъв конкурс. А да не говорим колко добре би се отразило на престижа на една организация отличаването й с бизнес награда.“

Освен посланик, Мариела е и финалист в 2 от 24-те категории на Бизнес наградите – Онлайн бизнес на годината и Фокус върху клиента. Победителите се избират от специално селектирано българо-чуждестранно жури, с много опит и висок статут в бизнес средите. Победителите във всяка категория ще бъдат обявени на 12-ти май на тържествена церемония по награждаване във финансовия център на Лондон и Великобритания, Канари Уарф. На събитието се очаква да присъстват много български и интернационални медии, кметове на различни общини в Лондон, членове на големи бизнес асоциации, кметът на Лондон и Принц Кирил и семейството му.

Всички номинирани бизнеси се борят и за награда на публиката в своята категория. Гласуването се извършва онлайн на сайта на Наградите www.bulgarianbusinessawards.com и приключва на 9-ти май в полунощ. Можете да подкрепите Мариела като гласувате за нея на този линк:

www.bulgarianbusinessawards.com/contestants/mariella-blago-consultancy

Мариела съветва всички талантливи и находчиви българи в страната и чужбина да следват мечтите си, да си създават цели и да работят върху тях.

„Поддържам няколко Фейсбук групи за бизнес и виждам колко невероятни жени и мъже имаме с безброй таланти. Иска ми се да видя повече смелост и повече увереност, особено у сънародниците ни, които живеят в България. Те могат толкова много, но дали заради системата, или заради индивидуални слабости, не се осмеляват да последват мечтите си и да реализират идеите си. Направете го! Всичко, което ви трябва е силна вяра в собствените ви възможности, решителност и готовност да работите много дни и нощи без да се отказвате. Резултатът си заслужава всички преминати трудности!“
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн