Николай Диков, кандидат за евродепутат от ГЕРБ: Не мерим времето в мандати, а в това колко проблеми можем да решим

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Няма по-правилна политическа платформа от това да бъдем членове на ЕС
*
1StZ2StZПротивопоставянето в която и да е сфера на живота не е градивно и не води до нищо добро. Мен ме интересува как след всяка една предизборна кампания и избори може да направим нещо по-добро за хората. Това каза кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Николай Диков при срещата си с жители на старозагорското село Казанка. „Имаме силен екип на местно ниво и това ни дава възможност да отстояваме позициите на Стара Загора и региона, както и онова, което смятаме, че е важно в национален и европейски план“, подчерта той.

Николай Диков посочи, че няма по-правилна политическа платформа от това да бъдем членове на ЕС. Той представи своите приоритети, сред които защитата на енергийния комплекс „Марица-изток“. „Не става въпрос само за работни места, за икономическа и социална значимост. Става въпрос за националната сигурност. Защото благодарение на комплекса се произвежда 40 процента от електроенергията, необходима на страната ни. Освен това тя се добива от изцяло български въглища, като в същото време се отделя голям ресурс и за екология“, обясни кандидатът за евродепутат от ГЕРБ.

Той посочи, че продължава стремежът за развитие на Стара Загора и за повече възможности за работа с европейски проекти. „Да, имаме 51 села и това е голямо предизвикателство. Фактът, че се възползваме максимално от солидарността на ЕС, дава възможност на Община Стара Загора да заделя и повече средства от собствения си бюджет за селата“, подчерта Николай Диков. Той бе категоричен, че има много натрупани с десетилетия проблеми в малките населени места и за съжаление не може всичко да бъде решено за година-две. „Винаги сме били честни с хората и не обещаваме невъзможни неща, но се стремим да работим така, че промяната да се усети във всяко едно село. Не мерим времето в мандати, а в това колко проблеми можем да решим“, каза Николай Диков.

Той изброи част от големите инфраструктурни проекти, реализирани в общината с помощта на европейските програми – обновени паркове и булеварди, изцяло ремонтирани училища, детски градини и ясли, нов градски транспорт, подменена ВиК инфраструктура, спортни и детски площадки и много други.

3StZ
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн