Старозагорски общинари показаха завидни умения по стрелба с пистолет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Отборът по стрелба на Община Стара Загора участва днес в турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ по повод 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Състезанието, организирано от Втора механизирана бригада, се проведе на учебен център „Люляк“. Единадесет отбора се включиха в стрелбата. Девет от тях бяха съставени от представители на военни формирования в състава на Втора механизирана бригада, един от Община Стара Загора и един от Областната администрация.

Състезанието премина изключително оспорвано. Отборите от по трима мъже и три жени имаха право на 3 по 5 изстрела с пистолет „Макаров“.

Отборът на Общината бе воден от Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора. Срещу мишените застанаха зам.-кметът Красимира Чахова, фотографът Жейна Желева, Златка Мечева – главен експерт в отдел „Транспорт“, Асен Асенов и Петко Крумов – главни експерти в отдел „Туризъм и спортни дейности“, и Веселин Василев, началник звено „Общинска охрана“.

При сериозна конкуренция представителите на общината успяха да завоюват шестото място, изпреварвайки военни отбори с професионални стрелци.

Първото място завоюва отборът на 42-ри механизиран батальон от Ямбол, в състава на Втора механизирана бригада.

Отличените участници получиха купи и грамоти.
IMG_7768 (2)IMG_7760 (1)
IMG_7753 (1)IMG_7771 (1)
IMG_7786 (1)
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн