Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 15-18 април 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 15 до 18 април, са отчетени близо 150 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града.

За агресивни бездомни кучета е сигнализирано в района на квартал „Самара“, парковете „Митрополит Методий Кусев“ и „Зеления клин“, както и в местността „Съботената кюприя“ и село Богомилово. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Сигнализирано е за нерегламентирано сметище в района на село Арнаутито. След извършени проверки, на собственика на имота е съставено предписание за почистване на замърсената площ и недопускане на струпване на отпадъци в имота.

Гражданин е информирал за недобросъвестно отношение от свои съседи от блок 22 на ул. „Хаджи Димитър Асенов“, изхвърлящи торбички с отпадъци от терасите си. Сигнал е получен още за струпване на около 10 чувала строителни отпадъци до контейнер за смет в кв. „Казански“. Констатирано е замърсяване с битови отпадъци в района на западния вход към ДДЛРГ „Българка“. Собственик на имот в село Богомилово е сигнализирал, че в неговата собственост са изхвърлени чували с едри боклуци от червен автомобил. Работата по сигнала продължава.

За чупене от група тийнейджъри на инвентара на детска площадка зад блок №3 на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ също е съобщено.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати. Премахнати са опасни изсъхнали клони на дървета. Почистено е около контейнери за смет. На Горещия телефон е съобщено още за силна музика от заведения в града и от жилищни сгради. Оплаквания има и от недобросъвестно отношение на водачи от градския транспорт. При установяване на нарушения – ще последват санкции, спрямо Вътрешния правилник на дружеството.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн