“Алея Стара Загора” откриха в ОУ “Кирил Христов” – Стара Загора при посещение на областния управител Гергана Микова

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_2258 (Large)IMG_2264 (Large)Областният управител Гергана Микова посети днес старозагорското ОУ „Кирил Христов“. Заедно с деца от трети клас тя засади хималайски кедър в двора на училището. Наскоро учениците се включили активно в кампания „Млад лесовъд“. За своя труд те получили награда – малкото иглолистно дръвче.

След това г-жа Микова и директорът на училището Господин Балъкчиев откриха символично новата „Алея Стара Загора“ на четвъртия етаж. Коридорът на етажа е изцяло посветен на Стара Загора и на именити художници, поети и писатели, чийто живот е бил свързан с града. Стените са боядисани в зелен цвят и са украсени със знамена с герба на Стара Загора. Флайъри разказват интересни моменти от биографиите на известните творци. Има и откъси от стихове, повечето от които учениците изучават в часовете по литература.

По подобен начин са решени и коридорите на останалите етажи в сградата. Първият е посветен на България и нейната история, а вторият – на историята на обединена Европа.

Г-н Балъкчиев показа на областния управител и музейната сбирка, посветена на патрона на училището – големия български поет и писател Кирил Христов. В нея отскоро присъства и неговият оригинален пръстен, който наследници на твореца дариха на 22 март.

„Щастлива съм, че днес бях ваш гост. Вашето училище е доказателство, че когато нещо се прави с любов и желание, то се получава. Явно тук работи прекрасен екип от млади хора с иновативни идеи, благодарение на които ОУ „Кирил Христов“ може да се нареди достойно до най-добрите европейски училища“, каза г-жа Микова.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн