КонтурГлобал изгради спортен комплекс в Гълъбово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Олимпийският шампион Йордан Йовчев и младежи от стрийт фитнес клубове от региона взеха участие в събитието
*
Sporten_complex_Energia_1ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“, една от най-големите електроцентрали в България, работеща с местни лигнитни въглища, изгради нов спортен комплекс за младежите и децата в град Гълъбово. Спортен комплекс „Енергия“ е с обща площ около 1800 кв. м. и включва площадка за стрийт фитнес, комбинирано игрище за бадминтон и тенис на маса, както и специализирана детска площадка за най-малките. За изграждането на комплекса компанията е вложила общо 200 000 лв. Съоръженията отговарят на всички изисквания за безопасност.

Николай Тонев, кмет на Община Гълъбово, благодари на ръководството на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ за поредната социална инвестиция и подчерта значението на дългогодишното сътрудничество с компанията. Кметът потвърди ангажимента на общината да поддържа спортния комплекс и призова жителите на града да се грижат за новата си придобивка.

„Изключително важно за нас е да помагаме за обновяването на социалната инфраструктура на Гълъбово и да подобряваме на живота на хората в региона. Непрестанно работим по проекти, чиято цел е да допринесат за удобството на жителите на града. Спортен комплекс „Енергия“ е един от тези проекти“ каза Красимир Ненов, изпълнителен директор на „КонтурГлобал Марица Изток 3“. Той символично предаде новата спортна площадка на Община Гълъбово.

В церемонията по откриването участваха и носителят на 4 олимпийски медала и многократен световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, младежи от спортен клуб „STREET WORKOUT BULGARIA” и ученици от училищата в гр. Гълъбово. Те представиха демонстрация на съоръженията на новата стрийт фитнес площадка в града, част от спортен комплекс „Енергия“. Стрийт фитнесът съчетава силови и гимнастически упражнения, които се изпълняват на открито. Младият спорт е глобално явление в модерната градска култура, което набира все повече популярност в България. Йордан Йовчев е основен посланик на стрийт фитнес движението и заедно с едноименния спортен клуб ежегодно организира турнири и състезания в много градове в страната.

Спортен комплекс „Енергия“ е изграден в рамките на споразумението за корпоративна социална отговорност на „КонтурГлобал Марица Изток 3“ с Община Гълъбово. Общо над 4 млн. евро са социалните вложения на компанията в полза на местната общност. Само за последните 6 години са планирани, изпълнени и предадени 12 проекта в общината, на чиято територия работи централата.

* * *
“КонтурГлобал Марица Изток 3″ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).
Sporten_complex_Energia_3Sporten_complex_Energia_2
#gerb

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн