Стара Загора започва кампания за набиране на средства за възстановяването на Нотр Дам

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
150420194По инициатива на кмета Живко Тодоров в Стара Загора започва кампания за набиране на средства в подкрепа на Община Париж, за възстановяването на историческата катедрала Парижката Света Богородица – Нотр Дам.

В очакване на Великден горя сърцето и душата на Европа. Ярък символ на християнството в Европа, „Нотр Дам” е нейната история, памет и култура. Всеки европеец свързва катедралата и с много лични моменти, емоции и преживявания. Като кмет на съвременен европейски град, изразявам солидарността си към кмета на Париж и френския народ, обяви днес кметът Живко Тодоров.

Официален старт на кампанията ще бъде даден в понеделник, 22 април, в 12,30 ч. във фоайето на общината в присъствието на френските студенти от съвместното архитектурно ателие, които ще представят в 13,00 ч. своите разработки на идеи и визия за урбанистично устойчиво развитие на Стара Загора. Кутии ще бъдат поставени и на други публични места.

Идеята на кампанията е да покаже, че огромната загуба за всички французи, Европа и света, е загуба и за нашия народ, за старозагорци. След края на кампанията кметът на Стара Загора ще предаде средствата на френския посланик в България Ерик Льобедел.

Кампанията ще се проведе съвместно с френския културен институт „Алианс Франсез“ в Стара Загора.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн