Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 8-11 април 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 8 до 11 април са отчетени близо 120 сигнала. Граждани са информирали за над 40 неправилно паркирани МПС в града.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за шум от ремонтни дейности в апартамент в блок №98 на ул. „Св. Княз Борис I“. Същата административна санкция е наложена на строителна фирма за смущаване на спокойствието в района на блок №31 на ул. „Ген. Гурко“. АУАН е съставен на лице, горящо кабели, в района на стария гробищен парк на ул. „Стефан Караджа“.

За бездомни кучета е сигнализирано в района на централния парк „5-ти октомври“. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни. Сигнализирано е още за нахапан мъж от домашно куче в село Ракитница. Гражданин е информирал за разходка на домашен любимец на детска площадка до блок №105 на ул. „Майор Т. Кавалджиев“.

Съобщено е за изхвърляне на чували с боклуци от бял бус край пътя за село Колена. Дейностите по сигнала продължават. Информация за струпване на строителни отпадъци от лявата страна на пътя до село Маджерито, посока Хасково, също е получена. В хода на проверката е установено, че камионът, с който се изхвърлят отпадъците, е бил нает с тази цел. Проверката по предоставените данни от подавищите сигнала продължава.

Отчетени са близо 10 оплаквания от силна музика от жилищни сгради и заведения в града.

Проверка е извършена след сигнал за група тийнейджъри, вдигащи шум в междублоково пространство.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати. Премахнати са изсъхнали клони на дървета.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

viknoeсоциални бутони


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн