Обръщение на БСП и БАС към гражданите на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_BSP logo 300На 11 април в Стара Загора почетохме Международния ден на бившите концлагеристи, политзатворници и пострадалите от фашизма и войната.

Заедно с целия прогресивен свят.

Но на 11 срещу 12 април, по тъмни доби, незнайна ръка оскверни паметниците на Братската могила в парк „Пети октомври” и на Съветския войник на Аязмото – старозагорския Альоша, изписвайки цинизми и свастики.

И на двете места са положени костите на загинали антифашисти и червеноармейци.

Затова и поругаването е още по-кощунствено! Поругана е паметта на борци и воини, загинали в борбата против фашизма, осъден не само от великите сили – победителки във Втората световна война, но от целия прогресивен свят, от човешката съвест.

Това кощунствено поругаване на паметниците е неприемливо за нашето уж демократично общество! То е само малък отблясък на неофашистки прояви, съвсем съзнателни, които тлеят като жарава в живота ни и без това препълнен с много човешки проблеми.

Общинските съвети на Българската социалистическа партия и на Българския антифашистки съюз в Стара Загора изразяват своя протест срещу поругаването на паметниците на антифашистите. Те ще бъдат почистени от боята, но ще се почисти ли напрежението, което този вандалски акт поражда в обществото?

Обръщаме се не само към властта, но и към всеки гражданин на Стара Загора – нека различията ни, проблемите ни не позволяват на неофашизма да се вмъква в нашия живот и да го разрушава.

Нека е будна нашата съвест!

ОбС на БСП – Стара Загора
ОбС на БАС – Стара Загора
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн