Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство за повреждане на паметници в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKОт 12.04.2019 г. Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство по описа на Първо РУ на МВР – Стара Загора, за извършено престъпление по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 11-ти срещу 12-ти април в парк „Митрополит Методи Кусев“ е бил повреден чрез изрисуване на свастики с червена боя паметникът на починалите след войната в полева болница червеноармейци и волнонаемни (Паметникът на Съветската армия).

В същия период в парк „Пети октомври“ (Градската градина) е бил повреден и Паметникът на антифашистите чрез изрисуване на свастики с червена боя.

Досъдебното производство е започнало с оглед на местопроизшествията. Разследването се провежда под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Към момента се проверяват всички версии и се извършват неотложните процесуално-следствени действия, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#nocсоциални бутони


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн