Старозагорският омбудсман Надежда Чакърова се включва като партньор в инициативите на Народното събрание за 140 години български парламент с открит „Урок по конституция“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Nadezhda Chakarova 2На 16.04.2019 г. (вторник) в Стара Загора ще се проведе открит „Урок по Конституция”. Същият е част от инициативите на Народното събрание на Република България във връзка с достойното отбелязване на 140-та годишнина от приемането на първата българска конституция, към които с писмо до председателя на Парламента г-жа Цвета Караянчева се присъединиха като партньори местните омбудсмани в страната.

Събитието ще се проведе със съдействието на Община Стара Загора на 16 април (вторник) 2019 г. от 14:00 ч. в зала „П. Р. Славейков”. В него ще участват кметът Живко Тодоров, зам.-кметът Иванка Сотирова, представители на Областна управа – Стара Загора, председателят на ОбС – Стара Загора Таньо Брайков, председателят на ПК Младежки дейности към ОбС Николай Диков, директорът на РИО, председателят на РС – Стара Загора Милена Колева, Младите омбудсмани на Стара Загора и Обществения съвет, Младежки общински съвет, Училищните съвети и млади хора, заинтересовани от историята на Търновската конституция, гражданското образование и дейността на институциите.
#

viknoeсподеляне в социални мрежи


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн