Доставиха две нови машини за почистване на обществените зони в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_6044IMG_6038Демонстрация на новите комунални машини за почистване и миене на площадното пространство и пешеходната част на бул. „Цар Симеон Велики“, както и парковете, бе направена днес в Стара Загора.

Марката на почистващите съоръжения е „Керхер“, с прикачен инвентар, като имат по 3 четки и възможност за чистене с различни обороти на въртене.

„Едната е оборудвана и с приставка за миене. 165 литра е вместимостта на контейнера за мокро почистване. 500 литра е обемът на контейнера за отпадъци, който се изсипва директно в кош за боклук тип „Бобър“, каза Николай Стоев, началник на Звено „Озеленяване и комунални дейности“ на Община Стара Загора. От фирмата-доставчик на машините уточниха още, че средната скорост на почистване е около 20 км/ч.

Една от новите машини ще се грижи още за чистотата и приветливостта на градския парк „5-ти октомври“ и парк „Александър Стамболийски“ (Алана), а другата за парк „Митрополит Методий Кусев“ и площада пред стадион „Берое“.
#


споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн