Общинската комисия по безопасност на движението разгледа жалби и сигнали от граждани

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DCIM100MEDIADJI_0040.JPGВ Община Стара Загора днес се състоя заседание на Комисията по безопасност на движението. На него бяха разгледани 36 молби, предложения, жалби и сигнали от граждани и институции. Част от постъпилите заявления са относно изграждане на пешеходни пътеки и изкуствени неравности в различни части от уличната мрежа на града.

Обсъдени бяха и предложения за монтиране на пътни знаци за въвеждане на забрана за престой и паркиране, знаци за ограничение на скоростта, знаци, указващи пешеходна пътека и един пътен знак, забраняващ влизането на товарни автомобили над 12 тона в село Загоре. Също така бяха разгледани молби от граждани за монтиране на антипаркинг елементи (скоби или колчета) пред гаражи и търговски обекти за ограничаване достъпа на ППС.

Комисията подкрепи предложенията за монтиране на антипаркинг колчета по тротоари, с цел предотвратяване предпоставките от възникване на ПТП с участието на пешеходци.

Обсъдени бяха предложения и за въвеждане на определени участъци с концентрация на ППС в границите на Зелената зона.

Две от постъпилите предложения засягат монтирането на сферични огледала поради намалена видимост на кръстовища.

Комисията по безопасност на движението излиза с положителни становища за сигналите, за които има правомощия. Останалите сигнали ще бъдат насочени към компетентните органи. Гражданите, подали заявления, ще получат обратна информация за взетите решения.
#

viknoespodelime.com


echo
Copyright © 2019 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн