Обсъждат киберсигурността и фалшивите новини на форум в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
kibersigurnostОбщина Стара Загора организира форум на тема „Киберсигурност и фалшиви новини“, който ще се проведе на 12 април от 10.00 часа в зала „П. Р. Славейков“. В събитието по темите, свързани с ресора си „Цифрова икономика и цифрово общество“, ще говори еврокомисарят Мария Габриел.

По време на форума проф. д-р инж. Живка Овчарова, директор на Изследователския институт по информатика към Технологичен институт Карлсруе (КИТ) и ръководител на Института по информациоен мениждмънт в инженерството на КИТ ще представи виртуалната реалност в реалния свят, както и ще обобщи перспективите за развитие на високотехнологичния сектор в региона.

За фалшивите новини и влиянието на социалните мрежи ще сподели впечатленията си на дългогодишен журналист Кирил Вълчев, който е част от Дарик Радио, както и Бисера Занкова, председател на Фондация “Медии 21″, партньор по проект “Compact: From research to policy through raising awareness of the state of the art on social media and convergence” (COMPACT), финансиран по Програма “Хоризонт 2020″ на Европейската комисия.

Форумът ще събере в Стара Загора представители на различни институции и организации за обсъждане на актуалните теми. Ще бъдат представени вариантите за справяне с кибератаки, както и нормативни актове, които спомагат сигурността ни.

За участие в събитието е необходима предварителна регистрация. На адрес http://www.szait.org/?fbclid=IwAR1ZMBCn_eY7YP7lNdlNZtEHJL9f7_R8x6bByIe-0rNNQI3y0wbQiHccTmc

Партньори на Община Стара Загора са представители на бизнеса и неправителствения сектор.

* * *
Уважаеми читатели,
Ако одобрявате тази публикация, подкрепете ни със сума по Ваш избор.
Вашата помощ е важна за нас, за да запазим независимостта и обективността на информацията в stzagora.net.
Можете да осъществите своята подкрепа чрез Вашия PayPal акаунт или чрез Ваша банкова карта. >>>
#сподели бутон


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн