Задържаха под стража рецидивист за кражби от голям търговски обект в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.П., на 36 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че в периода от 30.03.2019 г. до 04.04.2019 г. в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи – сушени месни продукти, без съгласието на материално отговорното лице, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на рецидив – престъпление по чл. 196, ал. 1, т.1, вр. 194, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу П.П. бързо производство е установено, че на 30.03.2019 г. в Стара Загора той посетил голям търговски обект, откъдето отнел хранителните стоки. Няколко дни по-късно – на 04.04.2019 г., П.П. се върнал в същия магазин и отново откраднал хранителни стоки. След касова зона в търговския обект обвиняемият бил заловен и предаден на органите на полицията.

Обвиняемият П.П. е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер – кражби и държане на високорискови наркотични вещества, като през януари 2019 г. е бил освободен от затвора слез изтърпяване на наказание “лишаване от свобода”.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че П.П. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо П.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#mmpoсподели ме


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн