Бивш работник в бензиностанция организирал въоръжен грабеж на близо 30 хил. лв. от нея

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПод ръководството на Районна прокуратура – Казанлък се извършва разследване по досъдебно производство за извършен на 24.12.2018 г. въоръжен грабеж на пари от бензиностанция в Казанлък. Като обвиняеми са привлечени Д.Д. на 34 г., и С.Т. пна 20 г.

До момента от разследването е установено, че обвиняемият Д.Д. преди работил в бензиностанция в Казанлък. Той и обвиняемият С.Т., както и трето лице, спрямо когото понастоящем не е повдигнато обвинение, тъй като все още се издирва, взели решение да извършат грабеж от бензиностанцията, в която се очаквало да има оборот за периода 21-23.12.2018 г. Като бивш работник в търговския обект Д.Д. дал подробни указания на съучастниците си. На 24.12.2018 г. обвиняемият Д.Д. със своя автомобил превозил до Казанлък другите двама съучастници и им показал бензиностанцията. Оставил ги в близка улица, за да извършат грабежа. Двамата извършители, с маски на главите си, проникнали в търговския обект, поставили белезници на служителя, който бил там, и отнели оборота в размер на 28 977 лв. Те заплашвали служителя на бензиностанцията с носените от тях два газови пистолета и му ударили шамар. Докато извършвали грабежа, обвиняемият Д.Д. ги чакал в автомобила си близо до бензиностанцията. Според предварителната уговорка Д.Д. е трябвало да шофира автомобила, с който се придвижвали и да им служи за „отцепка“. Тримата разпределили помежду си отнетата парична сума.

На 3.04.2019 г. спрямо Д.Д. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.198, ал.1, вр. с чл.20, ал.3 и ал.4 от Наказателния кодекс, като е прието, че той е съучастник (като подбудител и помагач) на двамата извършители.

На 5.04.2019 г. спрямо С.Т. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.198, ал.1, вр. с чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс, като е прието, че е участвал в самото извършване на грабежа.

И двамата обвиняеми са неосъждани и криминално непроявени. Взета им е мярка за неотклонение „Парична гаранция“. Под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък са били извършени множество действия по разследването.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#социално споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн