Шампионът на Азия от 2017 г. Теодор Танков отново със златен медал от Тайландската математическа олимпиада

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
5463751414173272456Теодор Танков от Стара Загора спечели златен медал след деветокласниците на провелия се в събота финал на Тайландската математическа олимпиада, съобщи Любомир Любенов, координатор на българското участие и вицепрезидент на олимпиадата.

Повече от 1500 млади математици от 22 страни на света се събраха на финала на Тайландската олимпиада на остров Пукет в Тайланд. Сред тях бяха и братята Теодор и Максим Танкови.

Състезанието продължи 2 астрономически часа върху 30 задачи от пет области на математиката.

Теодор Танков се пребори с жестоката конкуренция в най-оспорваната група – на деветокласниците, и спечели злато за себе си, за Стара Загора и за България.
Брат му, четвъртокласникът от НУ “Димитър Благоев” в Стара Загора, също се завръща с медал от пристижния форум – бронзов.

Общо 22 златни, 7 сребърни и 3 бронзови мчедала спечелиха нашите на състезанието. 100% успеваемост на безкрайно трудолюбиви и умни деца и техните всеотдайни родители!

Днес е церемонията по награждаването.

Българският фурор над Пукет е факт.

Българи, юнаци!
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн