Общински съветник е подал в прокуратурата сигнал за нередности при предоставянето на общински жилища

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Янко Янков

Янко Янков

Общинският съветник и председател на Временната комисия за извършване на проверка на документите на настанените наемателите в общински жилища Янко Янков е входирал днес сигнал в прокуратурата заради съмнения за корупция. В съобщение до медиите той сочи, че това негово действие е провокирано от множество сигнали и оплаквания за начина на предоставяне на въпросните жилища и поради това, че в 90% от проверените документи са открити нередности. Близо 120 жилища пък са с предписания от комисията за освобождаване поради неправомерно настанени в тях наематели.

“Предоставили сме доклада на комисията и 3 диска със записи заедно със сигнала. Това е едно от обещанията ми, след като станах общински съветник – да изкарам всички нередности и корупционни практики във връзка с настаняването в общински жилища. Силно се надявам, че прокуратурата ще извърши обстойна и задълбочена проверка, и ще има повдигнати обвинения. От друга страна съм поискал дисциплинарни наказания на отговорните лица, тъй като не е нормално млади семейства с малки деца, които имат крещяща нужда от тези апартаменти, да плащат по 300-400 лв. на свободния пазар, а хора с връзки, приближени до власта и с високи доходи срещу някой лев или обаждане на подходящия човек да получават жилище с наем между 50 и 80 лв. Това е срамно и позорно действие за всеки забъркал се в тези схеми и заслужава цялата строгост на закона” – коментира казуса общинския съветник.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн