Сигнали на Горещия телефон на Община Стара Загора, 1-4 април 2019 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Telefon 2На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 1 до 4 април са отчетени над 150 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града. Автомобил е включен в процедура за доброволно/принудително премахване. За гонки с мотори е съобщено в района на кв. „Кольо Ганчев“.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен след сигнал за лепене на рекламни обяви около УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“. Акт е съставен и на алпинист, саниращ блок №137 на ул. „Ген. Гурко“, както и на мъж, тормозещ домашното си куче.

Констативен протокол е съставен за препречване на паркоместа с рекламни табели без разрешително пред офиси на застрахователни брокери.

За бездомни кучета е сигнализирано в село Богомилово, около болницата в парк „Митрополит Методий Кусев“, в парк „5-ти октомври“ и до блок №68 на ул. „Стефан Стамболов“. От агресивно домашно куче в село Дълбоки също е постъпило оплакване, както и от силен лай в жилищен блок №2 на ул. „Райна Княгиня“. Информацията е подадена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Информация е получена за компрометирана детска люлка в парк „Митрополит Методий Кусев“, както и за липсващи елементи от ограда на детска площадка, намираща се в източната част на града. Гражданин е информирал за горящ микробус в централната градска част.

Оплакване е постъпило от група тийнейджъри, вдигащи шум на детска площадка до блок №151 на ул. „Христо Ботев“, както и за младежи, рушащи сграда в кв. „Самара“. За грубо отношение от водачи на градския транспорт също е подаден сигнал.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление и паркомати, обезопасени са шахти. Премахнати са изсъхнали клони на дървета.

Община Стара Загора е реагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#svz

социално споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн